Съдържание

    консумация на стероиди

    Предимствата от консумацията на стероиди е:

    1. Оптимизиране на времето за възстановяване след интензивно натоварване. Стероидите регулират производството на кортизол, което е от съществено значение, когато тялото е под напрежение. Това ускорява процеса на възстановяване след дълги периоди на натоварване и помага при мускулните травми, повишавайки издръжливостта в процеса на тренировка.
    2. Стимулиране на мускулния растеж: Това е едно от основните действия на стероидите. Анаболните стероиди повишават нивата на тестостерон или улесняват неговото усвояване от тялото. Тестостеронът играе ключова роля в мускулния растеж, като позволява по-голямо количество от хормона да достигне до мускулните тъкани. В редица случаи се наблюдава растеж и без тренировка, но в комбинация с тренировъчния процес резултатите могат да бъдат впечатляващи.
    3. Намаляване на телесните мазнини – Стероидите могат да намалят нивата на телесни мазнини, като стимулират метаболизма. Някои изследователи считат, че стероидите могат също да подобрят окисляването на мазнините, като ги използват за производство на енергия.